Chinezii construiec sosele in R.Moldova

 Ambasadorul Chinei la Chişinău, Fang Li, şi-a exprimat recent dorinţa ca întreprinderile din China şi din Republica Moldova să intensifice schimburile şi cooperările profitând de diferite platforme, transmite China Radio International.

Ambasadorul chinez a vorbit despre dezideratul guvernului moldovean, ca partea chineză să ofere credite pentru construcţia infrastructurii moldoveneşti. Guvernul de la Beijing încurajează companiile chineze să ia în antrepriză proiecte infrastructurale în Republica Moldova. În noiembrie 2010 o companie chineză a semnat cu Ministerul moldovean al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor un contract privind construirea a două şosele, a căror valoare totală a ajuns la 60 milioane de dolari americani.
Fang Li a adăugat că întreprinderile din cele două ţări trebuie să profite pe deplin de diferite platforme pentru întărirea schimburilor şi cooperării. Este binevenită participarea părţii moldovene la diferite târguri şi expoziţii din China. Totodată, partea chineză va încuraja participarea a cât mai multor firme la târgurile din Republica Moldova, pentru promovarea nivelul schimburilor comerciale.

Leave a Reply

Vizualizari