A fost inventata BENZINA "ARTIFICIALA".

Cercetătorii britanici de la Rutherford Appleton Laboratory au creat un combustibil sintetic pe bază de hidrogen, care nu produce emisii poluante. Profesorul Stephen Bennington, şeful proiectului, spune că hidrogenul este, în anumite sensuri, combustibilul perfect. Are de trei ori mai multă energie decât benzina şi în urma arderii nu rămâne decât apă.

Preţul acestui combustibil ar urma să fie de aproximativ un euro pentru un galon (3,7 litri), informează www.manufacturingdigital.com. Vestea cea mai bună este că benzina ar putea fi utilizată de autovehiculele obişnuite şi apariţia sa pe piaţă s-ar putea produce în doar trei ani.   

Cella Energy, compania care dezvoltă tehnologia, este de părere că actualele metode de păstrare a hidrogenului nu sunt potrivite, însă are o soluţie. "Păstrarea hidrogenului necesită cilindri metalici de înaltă presiune sau lichide răcitoare care atingeau - 253 grade Celsius. Nici una dintre aceste modalităţi nu este practică la scară largă pentru că necesită mari cantităţi de energie pentru funcţionare. Totodată, ambele metode prezintă mari riscuri", potrivit Cella Energy.

Compania a găsit o modalitate low-cost de păstrare a hidrogenului, incluzând amestecul de hidrogen în granulele unui polimer nanoporos. Rezultă un combustibil sintetic revoluţionar, format din granule foarte fine care poate fi turnat în rezervor.

"Am realizat granule care pot fi folosite la autovehicule şi înlocuiesc combustibilii pe bază de petrol", spune Stephen Volker, de la Cella Energy. "Primele cercetări arată că granulele pot fi folosite în maşinile aflate pe piaţă fără a fi necesare modificări ale motorului", adaugă Volker.

Vesti bune...oare cind ajunge si in Moldova ? Dar in Romania ??? Nu prea curind :|

Leave a Reply

Vizualizari