Fotografiile vor avea data de "expirare"  Fiecare dintre noi am postat, la un moment dat, o poza pe internet pe care am vrut apoi sa o stergem, dar nu am reusit. Iata ca specialistii germani ne dau o mana de ajutor: ei promit ca printr-un simplu cod atasat imaginilor pe care le vom posta de acum inante, acestea vor disparea la momentul ales de noi, potrivit celor de la BBC News.

Din clipa in care codul va expira, pozele nu vor mai fi active, nici nu vor mai putea fi copiate. Mai mult, sistemul x-pire functioneaza si in cazul in care esti "tagg-uit" intr-o poza a unor prieteni, vei putea pune un "lacat digital" pe imagini, care insa va costa 2 euro pe luna. Proiectul a fost inceput in urma cu 18 luni si va fi gata la inceputul lunii februarie.

Imaginile pe care le vei posta de acum inainte vor avea atasat un cod de "expirare". Concret, atunci cand tu incarci o imagine ea este replicata in mii de exemplare pe internet, insa cu acest sistem, poza va fi criptata si va disparea in momentul ales de tine.

Pentru moment, exista doar o versiune a programului compatibila cu browserul Mozilla Firefox.
No ce ziceti ? Prea super...parerea mea  si credeti-ma...multi  o sa plateasca acei 2 euro....

Leave a Reply

Vizualizari