Mister rezolvat dupa sute de ani. S-a aflat cine e Mona Lisa lui Da Vinci

De-a lungul timpului, zambetul enigmatic al Mona Lisei a intrigat experti din toate colturile lumii care au emis teorii ciudate. De data aceasta, o italianca se lauda ca a rezolvat misterul pentru totdeauna.

Luna trecuta o serie de cifre si litere au fost descoperite in ochii Mona Lisei, ca si pe podul din fundal, deasupra umarului sau stang, scriu jurnalistii de la Daily Mail.

Carla Glori, istoric de arta, sustine ca, la o privire atenta a podului, se poate observa cifra 72. Podul se intinde peste raul Trebbia din Bobbio, in apropiere de Piacenza.

Teoria lui Glori isi are originile in cartea lui Dan Brown, Codul lui Da Vinci, in care se spune ca pictura Mona Lisei contine indicii ascunse in legatura cu localizarea Sfantului Graal, potirul folosit de Iisus la Cina cea de taina.

Cartea lui Brown a fost transformata intr-un film de succes si a provocat mania Vaticanului din cauza sugestiei ca Iisus era casatorit cu Maria Magdalena.

Carla Glori, care a scris si ea o carte intitulata "Engima Leonardo: Deciphering And Discovering", a declarat ca este mai mult ca sigura ca femeia care a aparut in tabloul Mona Lisei se numea Bianca Giovanna Sforza.

Bianca era fata lui Ludovico il Moro, un nobil care a controlat Bobbio (o localitate situata la 45 de kilometri de Piacenza) si care a trait acum 500 de ani. Literele despre care se spune ca au fost "citite" in ochiul Mona Lisei luna trecuta sunt S si G, doua initiale ale Biancai.

Acum 500 de ani, Bobbio era un important centru cultural, cu o biblioteca impresionanta. Este foarte probabil ca Da Vinci sa fi vizitat orasul datorita bibliotecii si ulterior a pictat din memorie acel loc.

Localnicii din Bobbio sunt convinsi ca podul de la ei din oras este unul si acelasi cu cel care apare in pictura celebra.

Martin Kemp, un expert in opera lui Da Vinci, nu este atat de sigur de veridicitatea teoriei lui Glori: "portretul este aproape sigur al Lisei del Gicondo".

Leave a Reply

Vizualizari