Pământul ar putea avea încă un soare, în 2012


Pământul ar putea avea încă un soare, începând cu 2012. Cel puţin asta spun astronomii de la Universitatea Queensland, care susţin că o stea supergigantică este gata să se transforme într-o supernova. Alţi experţi susţin însă că acest lucru nu se va întâmpla atât de curând.

Atunci când se va întampla acest lucru, planeta noastra va avea pe cer, pentru câteva săptămâni, "doi Sori". Nu trebuie să fim îngrijoraţi cu privire la temperatura din această perioadă pentru că nu va fi influenţată în niciun fel de apariţia celui de-al doilea "soare".

Potrivit fizicienilor, explozia corpului celest poate da naştere unei stele gigant sau unei găuri negre, situată la o distanţă de 1.300 de ani lumină de Pământ. Dacă aceasta va deveni o stea căzătoare, Pământul va fi presărat cu miliarde de particule din corpul celest, care însă nu vor fi dăunătoare.

Toţi oamenii de ştiinţă sunt de acord că steaua Betelgeuse este pe moarte. Ea este o adevărată celebritate printre stele, şi, prin urmare, tot timpul răsar zvonuri şi ştiri despre ea.

Astronomul Phil Plait, care a lucrat zece ani la telescopul Hubble, spune că nu există nicio dovadă că Betelgeuse o să explodeze la anul. Nici măcar cele mai avansate telescopuri şi cele mai sofisticate modele computerizate nu pot prezice exact când o să explodeze o stea. Supernova s-ar putea nici să nu aibă loc în următorul milion de ani, scrie Discovery News.

Leave a Reply

Vizualizari