O moldoveancă vrea să pună mâna pe marca Facebook în R. Moldova


Marca Facebook este subiect de dispută în Republica Moldova. Proprietarii celui mai important site de socializare din lume nu pot să-și protejeze marca în țara noastră și încearcă să împiedice o moldoveancă să o înregistreze. Aceştia au apelat la instanţa de judecată, solicitând anularea cererii de înregistrare a mărcii. Curtea de Apel şi Curtea Supremă de Justiţie au respins cererea companiei americane. Decizia ultimei instanţe este irevocabilă

Elena Toma (solicitantul mărcii Facebook) și Ilie Toma (proprietarul facebook.md) au înregistrat cele două denumiri la 27 octombrie 2009. Aceștia susțin că dețin drepturile asupra mărcii și domeniului de aproape 2 ani. "Fiecare site este diferit. Nu știam de facebook când am înregistrat marca", declară Elena Toma.

De cealaltă parte, reprezentanții legali ai Facebook în Moldova declară că Toma acționează cu rea-voință. "Ni se pare straniu că o marcă atât de cunoscută și atât de populară nu a putut fi protejată aici în R. Moldova", menționează Ariadna Dodi.  R

"Familia aceasta nu este la prima tentativă de a cumpăra un domeniu cu renume international în ideea de a face bani la momentul cand proprietarii doresc să vină în Moldova. Au procedat la fel și în cazul BestJobs", declară reprezentanții companiei românești în R. Moldova.

Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală urmează să decidă dacă va da curs cererii de înregistrare a marcii în Moldova. Facebook este una dintre cele mai mari reţele de socializare din lume, atingând în jur de 500 de milioane de utilizatori. Dintre aceștia, peste 150 mii sunt din R. Moldova.

FaceBook este evaluat în prezent la peste 50 miliarde dolari americani.

Leave a Reply

Vizualizari