Bugatti Veyron, cea mai poluantă maşină a lui 2011Bugatti Veyron este maşina cea mai rapidă, dar şi cea mai puţin prietenoasă cu mediul înconjurator. Site-ul GreenerCars.org a facut publică recent lista "Vehiculelor Verzi" ale anului 2011, potrivit Green Report.

Topul maşinilor eco a fost realizat în funcţie de consumul de combustibil, fiecare automobil analizat primind un punctaj. Clasamentul atrage atenţia si asupra celor mai putin prietenoase vehicule cu mediul, ale anului 2011:

1. Bugatti VeyronBugatti Veyron este cea mai rapidă maşină de serie de pe planetă, dar şi cea mai poluantă. Poate atinge suta de kilometri pe oră în mai puţin de trei secunde, însă consumă 30 de litri la suta de kilometri parcursă în oras şi aproximativ 17 la suta în afara lui. Astfel, supermaşina a primit 19 puncte, semnificativ mai mic faţă de cea mai eficientă maşina din acest punct de vedere - Honda Civic GX, care a primit 54 de puncte.

2. Chevrolet Suburban K2500Chevrolet Suburban K2500 şi vărul său GMC Yukon XL K2500, au fost foarte aproape de scorul lui Bugatti Veyron, cu 20 de puncte acordate. Cele două SUV-uri au un consum mediu de 24 litri/100km în oraş şi peste 15 în afara lui.

3. Dodge Ram 2500 Mega CabCamioneta Dodge Ram are un propulsor cu opt cilindri, de 5.7 litri, şi consumă în medie 18 litri/100 km în oraş, şi peste 13% la drum lung. Maşina a primit acelaşi scor de 20 ca Chevrolet-ul Suburban, deşi consuma ceva mai puţin.
sursa : forum.md

Leave a Reply

Vizualizari