Moldova...o tara " saraca"

Vroiam sa scriu ieri acest articol..dar eram prea obosit si am lasat pe azi .

Facusi ieri o mica calatorie in uimitoarea noastra capitala,Chisinau,zic calatorie pentru ca m-am retinut cam o jumatate de zi pe  a acolo si va asigur...nu a fost deloc interesant,al naibii de stresant cind nu stii rutele care te duc la locul unde iti trebuie tie,iar daca intrebi soferul  ala idiot iti zice " da mergem la locul X , urca" ,merge 2 statii (eu deja i-am platit) si zice  " Coboara aici,si ia 190 si ajungi unde iti trebuie" interesant nu ?In fine...m-am calmat si nu i-am zis nimic,il inteleg si pe el,face si el de o paine,ca deh..cu 3 lei de fiecare calator,pare putin dar sa stiti ca iese bine,daca ar fi si motorina asta mai ieftina pff...sa stiti ca ei o sa fie cei mai bucurosi.

In fine..asta fusese asa o mica introducere,vroiam sa va vorbesc despre asa zisa saracie care predomina in Republica Moldova.

Pfff..Baaaaaaaaaa...Moldova nu e saraca deloc frate,am mers ieri citeva 10 de minute cu o ruta,si credeti-ma,altceva in loc de Land Cruise Prado,Range Rover Sport,BMW X5,X6,X3, BMW M5,M6, AUDI de toate felurile, Mustang, Porche de toate felurile,va zic, decit sa mergi la o expozitie auto...sa platesti si intrarea ..dute frate si plimbate 1-2 ore prin centrul capitalei..sau da 3 lei si urcate intr-o ruta..si vezi tot felul de automobile.

Cica..." E scumpaaa benzinaaa",mdaa..de aia  nu prea vezi motoare diesel acum ,toti V6 V8..V12,astea is cele mai "economice" masini, in curind o sa se numeasca MERCEDES BENZ S CLASS V12 ECO-CAR , aa..si + la toate astea noi vrem sa nu fim poluati pfff...eu sincer cit am mers pur si simplu nu mai puteam suporta mirosul de  fum emanat de la masini, si mirosul de cauciucuri arse.

Nu stiu cum traiesc altii la oras,chiar nu stiu,de aia cind vin niste prieteni din oras pe aici pe la mine,la sat, mergem in padure la un frigarui, zic..."Bahh ce bine e aici la voi,aer curat, liniste" si DA ..chiar intradevar e bine...stau intr-o margine de sat, da..am de mers ~1km pina la primul magazin si ~1,5km pin la bar,discoteca..si ce ? Eu nu aud cum zboara masinile pe centrul satului,nu ascult muzica de la discoteca pina la ultimul client care sta pina la 5-6 dimineata,nu degeaba aia care stau linga discoteca dimineata se trezesc cu pixul in mina si scriu plangere la primarie,cica "e muzica la volum maxim si nu putem dormi noaptea " .

Un lucru vreau sa stiti,Moldova nu e deloc saraca,...sunt saraci aia care se tem de "autoritati"..aia care nu se tem..aia fac legea..aia cu BANI !!!

Am mers pe o strada....si am analizat masinile,pfff..din 5 pai 4 sunt jeep-uri care costa peste 50k euro iar a 5 e un sport car,nice nu ? Iar unele sate sunt familii care nu au o gura de paine si ei inca nu au auzit internet,de market si toate chestiile astea inovatoare,asa li se zice nu ?

Vrei sa faci un bussines ? Vina ma in moldova, pune mina si incepe afacerea,daca vine unul la tine si te ameninta ca " o sa ajungi in judecata ,construiesti fara drept,n-ai licenta" te apropii de el si ii zici " sunt sigur ca ne putem intelege si altfel" si Gataaa maa..ai rezolvat problema cea mai grea,trec 1-2 ani...si mergeti amindoi la o bere cu ala,el cu un X5 AMARAT din 2011 care abia il pot cumpara americanii..iar tu cu un ML 2012 CONCEPT  ca nah...moldoveanul intotdeauna a vrut sa fie primul ...

PS : Our Country sucks....si nu guvernarea e de vina..ci noi..noi suntem TARA..noi o reprezentam..POPORUL..iar aia de la conducere..sunt slugile poporului...vrei sa schimbi ceva ? Organizeaza si iesi in strada...doar asa se mai poate de rezolvat ceva !

Leave a Reply

Vizualizari