De ce purta Steve Jobs mereu pulover negru si jeans?


Steve Jobs a fost co-fondatorul celei mai mari companii din lume - cu toate astea, nu se afişa aproape niciodată în public în costum, preferând puloverele negre pe gât şi jeans.

Chiar dacă unii designeri consideră că alegerea sa este o dovadă de simt estetic deosebit (Ralph Rucci numea costumaţia lui Jobs unele din cele mai „originale” haine), aceasta s-a născut în urma unui episod mai puţin cunoscut, arata Gawker. După moartea lui Steve Jobs, retail-erii au înregistrat vânzări record la puloverele negre pe gât.

În biografia „Steve Jobs” realizată de Walter Isaacson, se arată că Jobs a fost inspirat de compania Sony, care are uniforme personalizate pentru toţi angajaţii. Jobs s-a întâlnit în anii '80 cu preşedintele Sony, Akio Morita, care i-a spus că după război, compania a fost obligată să le dea angajaţilor haine, pentru că nu aveau.

Cu anii, uniformele au devenit o emblemă a companiilor, iar Steve Jobs a încercat să le introducă şi la Apple, angajându-l pe designer-ul Issey Miyake. Acesta a creat o jacheta cu mâneci detaşabile, pe care Jobs le-a prezentat, cu mândrie, angajaţilor.

„M-am întors cu nişte mostre şi le-am spus că ar fi minunat dacă le-am purta cu toţii. Vai, am fost huiduit, toată lumea a fost împotrivă”, povestea Steve Jobs, în carte.

Chiar dacă ideea a fost respinsă, patronul Apple a devenit prieten cu designer-ul Issey Miyake şi l-a rugat să îi dea câteva pulovere negre create de el. Acesta i-a dat aproape o sută de pulovere, care au devenit „uniforma” personală a lui Steve Jobs. 

Leave a Reply

Vizualizari