Bacalaureat-ul....

In primul rand...imi pare rau ca v-am lasat fara nici o postare noua...n-am avut chef..stresul de la BAC si alte chestii...LENEA...m-au cam impiedicat sa pun mina pe mouse si apas click pe "  POSTARE NOUA" .
In al doilea rind..voi comenta putin titlul, BAC-ul, "evenimentul cel mai iubit din viata elevilor, examenul cel mai important din viata lor, cel care ii schimba" bullshit...aceste cuvinte erau spuse de o profesoara in ultimile zile de scoala...BAC-ul e ceva mare pina la el..si dupa el,   de ce ?
  Pai ...simplu, inainte te temi ca nu o sa-l treci iar dupa vrei o nota mai mare ca sa poti intra undeva unde iti doresti cu adevarat, nu undeva unde e moda,  la drept, la sting, la economie, la cheltuiala. Atunci cind ajungi pe scaun, iti pune foaia pe masa si iti spune asistentul daca are chef " Succes"  atunci devine o simpla lucrarica cu citiva itemi pe care  doar unii elevi care sunt la nivel de profesor reusesc sa-i rezolve. Viata mai trebuie traita..trebuie sa fii ceva in viata asta, nu nota din liceu si nota de la bac il fac pe om...ele doar il ajuta putin sa ajunga acolo unde vrea mai repede...
BAC-ul..e o prostie...atita timp  cit nu e asa cum trebuie...si sincer...vreau sa ramana asa, o metoda corecta pentru toti ar fi, sa-i anunte pe aia din clasa I ca peste 12 ani   nu o sa mai fie BAC..o sa fie admitere pe baza de examen la universitati...pana atunci lasa-ti asa..pentru nici eu, nici tu care citesti acum ..nici cel care sta cu berea in mina la bar bucuros ca a terminat cu brio clasa 11 nu merita ca  dupa 12 ani de umblat prin scoala....sa iasa cu o foaie care iti confirma asta..foaie cu care poti sa-ti stergi dos-ul..nu sa intri la o universitate.
Ce-i drept e faptul ca nu orcine e menit sa  ajunga inginer sau  avocat, sunt oameni care cu adevarat lupta pentru asta, care nu stiu de o bere cu baietii si un suc cu fetele..ei stiu doar cartea si bibliotecile din oras, nu cluburile. In Republica Moldova e lipsa mare de  muncitori cu scoala profesioanala dar...cine vrea sa fie de ras-ul lumii  ca copilul  lor invata la o scoala profesionala..altceva e cind  zici " A meu e la Drept  "  nu ?
Prostia Moldovanului si din cite observ si a ROmanului....lauda  si fatarnicie...ca in rest...nimic nu avem, decit o tara de......

In fine..daca aveam note bune fiti siguri ca totdeauna scriam postul asta, recunosc ca e si vina mea, in mare partea e chiar a mea, nu am invatat...am chiulit, am stat pe afara cu baietii, am ras la lectii, asta e  liceul nu ? Pina la urma trebuie sa simti ca ai fost pe la liceu nu ?

Stiu ca am scris cam rau...m-am cam intins pe multe subiecte dar sunt atit de deranjat de o gramada de lucruri..doar ca ..timpul...lenea..si nedorinta de a intra in conflict cu cineva nu-mi da voie  sa scriu pe blog.


PS :
PENTRU CEI CARE N-AU DAT BAC-UL :
Nu disperati..in viata sunt multe lucruri de facut decit de trecut un examen, in timp ce altii  invata 3-4 ani, tu ...ai o mare posibilitate..ai timp ori sa pui mina pe carte si sa inveti..ori sa fugi din tara asta de .... si sa te stabilesti undeva la munca...nu e usor..dar se poate. 
Peste 4 ani ..dupa ce toti isi iau diplomele de la facultate...tu o sa ai o masina..si pornita o casa ...ei ..ce-o sa aiba .. o diploma ? O diploma cu care nu faci nimic ?
Ridica capul si mergi inainte .


@LIVIU...BE STRONG ! 

Leave a Reply

Vizualizari