First post from other world....


 Salut celor care mai intra din an in paste pe aici….
I’m back here…si sper ca o sa fiu pe linie mai mult timp decit data trecuta.
Ca sa fiu scurt si la subiect, nu ma laud, am ajuns sa-mi continui studiile universitare in Romania,orasul nu prea conteaza dar oricum, sunt in Pitesti, Facultatea de Electronica, Comunicatii si Calculatoarea,specialitatea Calculatoare ( visul meu ).
Mi-am dorit foarte mult sa ajung aici, n-am dormit o gramada de nopti visand ca o sa ajung aici..visand ca o sa ajung pe bancile universitare din Romania.Uite ca am ajuns…nu a fost deloc greu…cred ca rugaciunile si incurajarile celor dragi m-au ajutat sa ajung unde am ajuns.
Data de 27 septembrie nu am s-o uit niciodata, am varsat atitea lacrimi atunci ……destule pentru fiecare membru al familiei si in special pentru acea persoana care mi-a schimbat viata….iubita mea. A fost greu, toata ziua am fost stresat…trist, nu mai vroiam nicaieri, faceam valiza dar nu eram incintat de ea,ma imbracam dar nu realizam ca eu plec, plec singur, in lume, unde nu ma asteapta nimeni cu bratele deschise, plec printre straini, acolo unde discriminarea si neajutorul sunt pe primul loc. Situatia nu ar fi fost atit de complicata si stresanta daca totul era pus la punct, daca destinatia finala a autocar-ului nostru ar fi fost Pitesti, daca la incheierea contractului pentru camin putea sa ne astepte cineva…insa totul a fost invers.  Neavind incotro, fara bilete pentru cursa Chisinau-Craiova ( unica care trece prin Pitesti) am luat bilete pentru Chisinau-Bucuresti, din capital Romaniei urma sa luam  bilete pentru o noua cursa, Bucuresti-Pitesti.De la statia unde ne-am oprit cu Bucurestiul trebuia sa ajungem la asa zisa Gara Militara, cum sa ajungem ???Nimeni nu stie, taxi-ul e Solutia. Oprim un taxi , intrebam cit e pina acolo, ala zice 35 de roni,noi…fiind in stare  de tot pentru a ajunge mai repede la destinatia cu bagajele alea de 50 kg fiecare,ne-am urcat si am plecat, am ajuns la destinatie, soferu “ De la voi se cere 40 roni” Ok, ii dau 20 roni eu si 20 o colega. In acelasi moment ajunge si celalalt taxi, care i-a luat pe ceilalti 2 colegi,cind ii intrebam cit au platit ei…zic “ 10 de caciula”.Mi s-a ridicat dispozitia  extrem de mult, eu fiind genul de persoana care “iubeste” sa arunce banii in vint….In fine, m-am Calmat, cu  o intindere de spate, inham bagajele si intram in gara, in citeva minute gasim autocarul Bucuresti Pitesti, ne urcam , platim 20 roni si asteptam pornirea. Am mers citeva ore,ajungem in  o gara din Pitesti, de acolo ne trebuie la camin, cum ajungem ? Care e Solutia ? S={ TAXI} . Dupa citeva minute de mers cu taxi-ul ,ajungem unde avem nevoie, dupa citeva ore de asteptat, ne cazeaza si pe noi in cel mai bun camin posibil, ajungem aici, eu cu gindul ca aici e raiul adevarat, mi-am dat seama indata ce am vazut cladirea ca conditiile la care m-am asteptat eu nu sunt deloc aceleasi.In fine…drum inapoi nu-I, ma urc pe scari cu 2 bagaje in spate, abia ma tirii, lihnit de foame, transpirat din cap pina in picioare imi da o camera. Intru acolo…conditiile  ok, las totul jos si ma arunc pe pat, n-au trecut nici 5 secunde si am simtit salteaua “moderna” cum incepe sa-mi faca un masaj la spate.Inchid ochii si  incerc sa ma calmez.
Sunt multe care s-au intimplat…nu stau sa povestesc chiar totul pe blog, ce naiba o sa povestesc la nepoti/copii cind o sa vreau sa-I dau la o universitate ?
Viata de student e interesanta cica….stiti pentru cine e interesanta ? Mai ales in Romania….e interesanta si foarte cool pentru cei care au venit sa se distreze si sa faca incercari de reproducere nedorindu-si un urmas decit o placere momenta.Mai am multe spus…dar post-ul e déjà prea mare deci….lasam loc si pt altu. Hai salut !

07.10.2012 Intr-o seara in camin,intins pe pat si privind pe geam…cu gindul la cei dragi  …cu gindul la viitor.

2 Responses to First post from other world....

 1. Danielle says:

  Îmi abandonasem și eu blogul pentru multă vreme. Acum am revenit și văd că multe-am pierdut.
  Sinceră să fiu, în timp ce citeam simțeam cum trece rece prin mine...
  Succese îți doresc!!!

 2. Dyma says:

  Multumesc...
  Si prin mine trece...cind citesc acuma...:|

Leave a Reply

Vizualizari